Книжкові новинки, автограф-сесії та зустрічі з письменниками: у Тернополі стартував бібліофест (фото, відео)

На Театральному майдані зібралися десятки видавництв та авторів з різних куточків України, аби представити свої видання читачам

Презентації книжкових новинок, зустрічі із письменниками, автограф-сесії від авторів та відомих видавництв – все це відбувається у межах бібліофесту, що стартував 26 вересня у Тернополі. На Театральному майдані зібралися десятки видавництв та авторів з різних куточків України, аби представити свої видання читачам. Такий захід проводять вже 12 років поспіль, і він є унікальний тим, що відбувається лише у Тернополі. 

Ми проводимо такий фестиваль із гаслом “З книгою до Перемоги”. Ми щиро дякуємо за підтримку управлінню культури і мистецтв міської ради. У нас були сумніви щодо того чи варто робити фестиваль, адже день сьогодні важкий через повітряні тривоги, але ми розуміємо, що зараз як ніколи необхідне українське слово, – розповіла Терену директорка Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Оксана Лехіцька.

У межах заходу також відбувається “Книжкова толока”, яку організувала Тетяна Пилипець – директорка обласної Львівської бібліотеки для юнацтва. Це громадська організація, яка включає не лише видавців і письменників, але й чимало молодих авторів зі всієї України, що тільки починають свій творчий шлях.  Вони об’їздили більшу частину сходу України, а сьогодні вперше у Тернополі. 

Це дуже цікаво, адже автори мають змогу приїхати у місто, представити свою творчість, показати свої новинки.  Саме завдяки цій толоці читачі зможуть поспілкуватися із такими авторами як Поліна Кулакова, Анастасія Нікуліна, Ольга Вовк, Любов Відута, – каже Оксана Лехіцька. 

Бібліофест у Тернополі триватиме 26-27 вересня. Сьогодні, 26 вересня, у програмі заходу ще літературно-музична частина, майстер-класи для дітей, зустріч із авторами та екскурсії. А також впродовж дня на Театральному майдані буде проходити ярмарок, де кожен зможе придбати для себе книгу. 27 вересня, заходи передбачені у 12-ти бібліотеках міста, де читачі зможуть поспілкуватися із місцевими авторами. 

Фото: Програма заходів у межах бібліофесту 

Під час заходу також збирають кошти, які передадуть на потреби Збройних Сил України. На Театральному майдані є патріотична фотолокація, де кожен охочий може зробити фото на пам’ять. 

Бібліофест-XIV у Тернополі 26 вересня

Читайте також: Тернопільський письменник зустрівся з читачами з нагоди 20-річчя своєї повісті

У Тернополі представили книгу про вокаліста «Братів Гадюкіних» Сергія Кузьмінського

 

книгибібліофест