Ростислав Фук

У Тернополі представили книгу про вокаліста «Братів Гадюкіних» Сергія Кузьмінського (фото)

Автор видання – уродженець Тернопільщини, фронтмен гурту «Мертвий півень» Юрій Рокецький працював над книгою близько семи років

Книгу «Всьо чотко»: Сергій Кузьмінський і «Брати Гадюкіни» представили у креативному кластері Nа Пошті 15 вересня у Тернополі. Автор видання вокаліст, юрист, мультиінструменталіст, фронтмен гурту «Мертвий півень», уродженець Підволочиська на Тернопільщині Юрій Рокецький.  

Як розповів Терену автор книги, написання зайняло в нього близько семи років.

Ідея написати книжку про Кузю не нова. В інтернеті періодично вигулькували подібні тези від різних журналістів і блогерів. Однак чомусь ніхто не брався, а друзі Сергія, які могли поділитися спогадами, поступово відходили в засвіти. У якийсь момент я зрозумів: якщо біографію не напишу я, то, мабуть, не напише ніхто. Все ж у нас, на жаль, надто слабо розвинутий цей жанр і  охочих писати біографії українських зірок катма, – каже Юрій Рокецький.

Юрій Рокецький

Модерував зустріч кандидат історичних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Володимир Окаринський.

Володимир Окаринський

Як зазначають у видавництві «Наш Формат», видання книги (понад 400 сторінок) стане справжньою знахідкою не лише для прихильників творчості Кузі та «Братів Гадюкіних» — адже передусім це біографія цілого покоління, що зростало на зламі епох. Написана на основі десятків інтерв’ю, а також дописів самого Кузьмінського. А вміщені в ній світлини, посилання на аудіо- й відеозаписи додають особливої атмосфери.

Замовити книжку можна за посиланням:

https://bit.ly/3X84bxr

Читайте також: У Тернополі відкрили виставку, присвячену міській контркультурі

Фото Ольги Биндас та Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео