Книга уродженця Чорткова Василя Махна потрапила до трійки найкращих у 2019 році

За результатами голосування членів Капітули Премії імені Юрія Шевельова до короткого списку номінантів потрапили три книжки: Клочко Діана «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» (ArtHuss), краянин Махно Василь та його «Околиці та пограниччя» (Yakaboo Publishing), Прохасько Тарас «Так, але…» (Meridian Czernowitz).

Ім’я лауреата Премії стане відомим 17 грудня – під час церемонії, яка традиційно відбувається в день народження мовознавця, історика української літератури та есеїста Юрія Шевельова. Церемонія розпочнеться о 19:00 в Києво-Могилянській Бізнес-Школі.

Лауреат Премії нагороджується статуеткою Бронзового Ангела, а також грошовою премію та дипломом лауреата. Номінанти отримують дипломи фіналістів та добірку книжок видавництва «Дух і Літера».

список сайт

Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Нагорода відзначає внесок у невідʼємні для цього жанру цінності: незалежність думки та витонченість стилю. До розгляду приймаються художні або наукові есеї українських авторів, опубліковані в паперовому вигляді (книжка, збірка) протягом календарного року.

Лауреатами Премії минулих років стали Тарас Прохасько («Одної і тої самої»), Андрій Портнов («Історії для домашнього вжитку»), Костянтин Москалець («Сполохи»), Олександр Бойченко («Більше/менше»), Вахтанґ Кебуладзе («Чарунки долі»), Андрій Любка («Саудаде»), Володимир Єрмоленко («Плинні ідеології»).

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинаЧортківкнигатворчістьТеренВасиль Махнопремія імені Юрія Шевельова