Конфлікт тернопільської школи мистецтв вийшов за межі стін

Демонтажні роботи огорожі на території Тернопільської школи мистецтв 11 квітня обурили педагогів та батьків учнів. Про такі роботи ніхто не попередив. Щоправда, рішення про ліквідацію школи прийняли в облраді ще 2 квітня.

- Настав той час, коли конфлікт вийшов за межі чотирьох стін, в яких дуже часто відбувалися усні домовленості та «рожеві» обіцянки, - пише у Facebook Furmankevicz Natalia. - Настав той час, коли забудовник, порушуючи усі норми безпеки, починає пиляти паркан біля школи - теж за усними домовленостями. Ми залишилися один на один із цим нахабним беззаконним свавіллям влади, новопризначеною директоркою та тепер ще й із забудовником!

У цей же день провели збори трудового і батьківського комітетів школи.

- Ми діємо в правовому полі, працюємо з юристами, - розповіла мама учня Олена Гарбузинська. - Влада і дирекція школи нічого не пояснюють. Директорка пішла на лікарняний. Вона ж голова ліквідаційної комісії школи. Невідомо, коли вона вийде з лікарняного.

Про ідею приєднання школи мистецтв до 21-ої школи ми писали раніше. Як зазначає у Facebook Іван Сороколіт, така ініціатива - суперечлива.

- Чи вірно я розумію, що одночасно обіцяють: а) трудовому колективу 21-ї школи, що для них все залишиться, як було і лише трохи учнів додадуть, а назва школи зміниться; б) трудовому колективу і батькам дітей школи мистецтв, що їм у розпорядження повністю віддають вільну будівлю 21-ї школи. Багато незрозумілого, але чомусь немає жодних спроб скликати позачергову сесію, які були б доречними.

Фото з допису

СкандалТернопільТеренліквідаціяШкола мистецтвдемонтаж паркану