Кращі шеф-кухарі Італії знайшли партнерів у Тернополі (фоторепортаж)
Тернопільщину відвідали представники Асоціації «U.C.M.-Italy»/«Середземноморська спілка шеф-кухарів» (Італія): президент Паоло Брешиа, менеджер проєкту EuroEst Олександр Колбаса, а також тренери-інструктори Анатолій Полосін та Аліна Добрелія.
У Тернополі вони зустрілися з ректором Тернопільського національного технічного університету Петром Яснієм та підписали з ним Протокол про наміри.
- Мета Протоколу — сприяння обміну досвідом та співпраці, проведення курсів навчання та практичної підготовки здобувачів вищої освіти на базі реально діючих об’єктів туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, проведення міжнародних конкурсів з кулінарного мистецтва, туристичних гастрономічних фестивалів за участі «Асоціації UCM-Italy» та університету, - повідомляє пресслужба вишу.
Також гості провели майстер-клас з вивчення основ традиційної італійської кухні, у якому брали участь студенти університету.
Професійний шеф-кухар Паоло Брешиа презентував традиційне приготування національних італійських страв — піци та пасти з морепродуктами, які учасники мали змогу приготувати власноруч.
Студенти цікавилися особливостями приготування італійських страв, а професіонали - ділилися кулінарними секретами та акцентували увагу на можливих помилках.
Тренер-інструктор Аліна Добреля розповіла студентам про тонкощі роботи професійних офіціантів, особливості подачі страв та техніки естетичного сервірування столу і обслуговування відвідувачів ресторану.
Фото ТНТУ