Лікарка з Кременеччини отримала медаль від Предстоятеля ПЦУ Епіфанія (фото)

Відзнаку Православної Церкви України отримала медпрацівник Лановецької лікарні. Учора медаль «За жертовність та любов до України» лікарці передав місцевий священник Олексій Філюк. 

Раніше такі ж відзнаки по усій Україні отримували лікарі, що стоять на передовій боротьби з коронавірусом. Такою ж медаллю нагороджують військових та ветеранів АТО/ОСС.

- Сьогодні мав дуже важливу місію, а саме – вручав медаль від Митрополит Епіфаній «За жертовність та любов до України» нашій лікарці Рижак Ользі Іванівні, яка з персоналом інфекційного відділення Лановецької лікарні врятувала сотні людських життів. Спаси Вас Господи за вашу працю, жертовність та самовіддачу для України та її громадян, – пише Олексій Філюк

Довідка:

Медаль «За жертовність і любов до України» – це відзнака Православної Церкви України, що встановлена рішенням Священного Синоду від 4 лютого 2020 року (журнал №2) і має один ступінь. Медаль «За жертовність і любов до України» вручається за вияв жертовної любові до народу України та самовідданий захист Батьківщини.

184244088_2372860889525323_1142595797247389844_n

Фото з допису

ФотофактТернопільщинаКременеччинаЛанівціТеренлікармедаль «За жертовність та любов до України»Ольга Рижак