«Стильні маленькі картини» на ялинку від тернополянки Ольги Чіркової (відео)

Розмальовані вручну новорічні кульки зі скла і пластику можна знайти у тернопільської майстрині Ольги Чіркової. ЇЇ знають як солістку гурту «Ті, що падають вгору». На прохання описати себе трьома словами, Ольга відповіла, що вона «швидка, профі і готова слухати», а свої роботи називає «делікатними стильними маленькими картинами». Як все почалося?

- Я пам’ятаю, що це була революція у 2014 році, чоловік приніс лампочки і сказав: «Щось придумай з ними». Я ті лампочки спочатку відмила і почала щось на них крутити.  Звичайно, що перші вироби відрізнялися від цих, були з різних фарб та нагадували всяких «чудіків».

Pasted into «Стильні маленькі картини» на ялинку від тернополянки Ольги Чіркової (відео)

На малих скляних чи пластикових кульках, також браслетах, брошках, сережках, печиві і джинсових куртках, художниця зображує українські пейзажі, казкових звірів та портрети.   

-  Я бачу картину в Pinterest і уявляю, як воно буде виглядати на іграшці. А ще багато ідей втілюю з замовлень.

Протягом десяти років жінка працювала на фабриці виготовлення новорічних іграшок, а вже 4 роки розмальовує ялинкові прикраси сама. Купує потрібний матеріал, шукає малюнок, переносить його на кульку чи лампочку і виставляє на продаж.  Коштують її вироби недешево. За набір з трьох скляних іграшок треба заплатити 370 гривень.

 - Наважитися сказати  нормальну ціну, а не «скільки дасте» - дуже важко. Це було для мене психологічною проблемою.

Pasted into «Стильні маленькі картини» на ялинку від тернополянки Ольги Чіркової (відео)

Тепер її роботи купують не лише в Україні, а й за кордоном, наприклад, в Польщі, Німеччині, Італії, Іспанії, Канаді і Америці. Проте є й та прикраса, яка не продається і не дарується.

-  Це є на кульці намальований котик, я перемалювала його з абетки. Я намалювала котика і зайчика, котика подарувала, а зайчик в мене. Вона моя-моя. 

Цьогоріч майстриня планує провести майстер-клас з розмальовування новорічних іграшок. Ольга Чіркова пообіцяла, що запросить «Терен».

[embed]https://youtu.be/SA2UcsLjjJI[/embed]

Фото авторки

Відео Павла Лящинського

ВідеоЦе цікавоФотоТернопільщинаприкрасиТеренхудожницяіграшкиялинкаОльга Чіркова