Марія Кіпибіда: «І міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права»

Марія Кіпибіда корінна чернихівчанка нині балотується на посаду голови Збаразької ОТГ. Зараз кандидатка керує Чернихівецькою громадою, яка за досить короткий термін стала однією із найкращих на Тернопільщині.

Марія народилася у Чернихівцях. З 2006 року була головою місцевої сільської ради, а протягом останніх 4 років очолює новоутворену Чернихівецьку ОТГ.

- Ми були одними з піонерів цього процесу ще у 2015 р. Знайшли спільну мову з представниками с. Старий Збараж, вирішили утворити громаду. Проте, вважаю, через штучні перепони тодішнього керівництва Збаразького району утворили ОТГ не відразу, а в грудні 2016 р. Через цю затримку громада втратила близько 2 млн. грн. допомоги із Держбюджету, - наголошує Марія.

Нині власні доходи бюджету громади складають 9,5 млн. грн. Тож впродовж останніх років за отримані кошти громаді вдалося відремонтувати школи, клуби і медичні заклади, покращити інфраструктуру населених пунктів, а також акумулювати кошти для культурних та спортивних заходів.

- Не хочу, щоб Збаразька ОТГ стала аналогом району, де ніколи і ні на що не було для сіл коштів, лише змінивши вивіску — щоб розвивалося тільки місто, а села були на залишковому принципі. І міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права, і однакові можливості для розвитку. Громада має підтримувати своїх виробників, захищати власних підприємців і надавати їм першочергове «зелене світло». І тоді нам вдасться досягти успіху! - переконана Марія Кіпибіда.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинатернополяниТеренміський головакандидати в депутати«За майбутнє»Марія КіпибідаЗбаразька ОТГ