Мешканцям нових об’єднаних громад Тернопільщини розповіли про розподіл повноважень між органами місцевої влади

Фахівці Комітету виборців України розповіли мешканцям Зборівської та Саранчуківської об’єднаних громад Тернопільщини про новий розподіл повноважень між органами місцевої влади.

Навчальні семінари-тренінги відбулися в с.Саранчуки та с.Котіві Бережанського району, с.Велика Плавуча Козівського району та с.Вільшанка Зборівського району.

У обласній  організації КВУ пояснили,  що мали на меті поглибити знання мешканців цих населених пунктів щодо перших місцевих виборів в об’єднаних громадах та поінформувати про новий  розподіл повноважень між органами місцевої влади.

«Це не вперше ми проводимо такі просвітницькі заходи, щоразу пересвідчуючись у їхній потребі, - розповідає юрист Тернопільського осередку Комітету виборців України Володимир Курило. - Людей цікавить як діятимуть органи місцевого самоврядування на рівні новостворених громад, яким буде механізм розподілу бюджетних коштів, як населені пункти та їх мешканці можуть відстоювати та лобіювати свої права й інтереси в рамках ОТГ, які повноваження матимуть старости».

Відповіли тренери КВУ й на актуальні ф гострі питання, які турбують виборців: «Хто в селі буде допомагати у підготовці документів до органів місцевого самоврядування?», «Як і хто розпоряджається спільним майном громади?», екологічні питання та інші.

Володимир Курило переконаний, що такі освітньо-інформаційні заходи потрібно проводити й надалі, охоплюючи ними більше коло учасників та розширюючи їх реографію.

cvu_logo

Зазначимо, що тренінги було організовано ВГО «Комітет виборців України» та його Тернопільським обласним відділенням, а підтримки підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Мета проекту: сприяння узгодженості та довіри до процесу перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах.

Детальну інформацію щодо інформації про перші вибори в громадах і нові повноваження на сторінці ВГО «Комітет виборців України».

ТернопільщинаТернопільвибориТеренОТГвиборціКВУ