На Тернопільщині п'яний водій намагався відкупитися від патрульних

Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували нагрудні камери правоохоронців

Кременецькі правоохоронці задокументували факт пропозиції хабаря. Аби уникнути адміністративної відповідальності житель району пропонував готівку поліцейському. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області. 

Під час патрулювання місцевості патрульні зупинили підозрілий автомобіль за порушення правил дорожнього руху.. За кермом перебував 45-річний місцевий мешканець. У ході спілкування з водієм правоохоронці відчули різкий запах алкоголю, однак пройти огляд на стан сп’яніння чоловік категорично відмовився. Натомість аби уникнути адміністративної відповідальності, він запропонував поліцейським гроші. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували нагрудні камери правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, а також поліцейські винесли адміністративні матеріали.

Правопорушнику загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Фото з відкритих джерел

поліціяхабарводій