На Тернопільщині учні готували страву, яка належить до культурної спадщини України (фото)
Качана каша – страва, над якою упадають досвідчені господині Полтавщини
Майстерклас із приготування обрядової страви, яка належить до нематеріальної культурної спадщини України – качаної каші – провели учням Залісецького ліцею імені Андрія Чабана. Про це повідомили у пресслужбі Вишнівецького професійного ліцею.
Качана каша – страва, над якою упадають досвідчені господині Диканського та Зіньківського районів Полтавщини.
Це страва, яка вимагає світлих думок, доброго серця та хорошої нервової системи, адже 88 разів загорнути кожну пшонину в кожушок з суміші яєць та борошна зможе далеко не кожна жінка. Каша, качати яку потрібно не менше 3 годин, а варити більше, ніж 2. І качати обов'язково в мисці, яку більшість господинь давно вже винесли на горище. Ну або в курник. Одним словом, це каша, яку ви 99,9 % ще не куштували в своєму житті. А направду варто, бо смак качаної каші дивовижний. І якщо не знати, що лежить в основі її приготування, то скоріш за все на вас чекає ще той квест з відгадування інгредієнтів, – йдеться в повідомленні.
Фото Вишнівецького професійного ліцею