На Тернопільщині відкрили пам’ятну таблицю на честь загиблого Героя Олега Похилінського (фото)

Рідні Героя привезли подарунок школі – рослинки-саджанці, які ще пам’ятають тепло турботливих рук їхнього чоловіка і батька

У Шимківцях, на Збаражчині, відкрили пам’ятну таблицю на честь загиблого Героя Олега Похилінського. Про це повідомили у пресслужбі Збаразької міської ради.

Розмістили меморіальну дошку на стіні Шимковецької гімназії, де навчався воїн. Загинув 30-річний солдат на Донеччині 7 лютого 2023 року, захищаючи рідну Україну від ворога.

Освятив пам’ятку настоятель храму Святої Параскеви отець Іван Боднар.

Разом із духівником молились за упокій душі земляка родина, друзі, вчителі і учні, представники як місцевої влади, так і гості із Крупецької громади, зокрема із села Колом’є Шепетівського району, що на Хмельниччині.

Дружина, хресна мама, колеги, класний керівник колишнього учня, голова і депутат Крупецької громади згадували хороброго воїна як добру, скромну, працьовиту людину, яка була дружелюбною та активною, небайдужою до справ громади, палко закоханою у квіти і природу, рідну землю.

Дружина Оксана із 5-річним синочком Максимком привезли із Колом’є подарунок школі – рослинки-саджанці, які ще пам’ятають тепло турботливих рук  їхнього чоловіка і батька.

Відтепер дружна алейка із самшиту, туй, бересклету, барбарису, яку учні  висадили перед освітнім закладом, щоденно нагадуватиме молоді про щиру і просту миролюбну людину, яка героїчно віддала своє молоде життя за її гідне майбутнє.

Нагадаємо, на Шумщині відкрили пам'ятну дошку на честь трьох загиблих Героїв.

Фото Збаразької міської ради

геройвшануванняЗбаражпам'ятна дошка