На Тернопільщині демонтують радянський меморіал та відновлять історичну площу (фото)

У Кременці демонтують радянський меморіал слави, перепоховають останки солдатів та відновлять історичну Ринкову площу. Таке рішення учора на громадських слуханнях, що відбулися у Кременецькій міській раді, прийняла громада.

гром. слух2

Участь в обговореннях взяли понад 50 мешканців міста, активісти, депутати, а також історики, котрі надали свої фахові коментарі. Окрім того, усі учасники мали можливість висловитися. Впродовж двох годин у сесійній залі можна було почути різні думки, проте більшість кременчан все ж підтримали ініціативу депутата Кременецької міської ради Віктора Герасимовича щодо відновлення площі.

гром. слух

гром. слух1

Тож незабаром загиблих воїнів належним чином вшанують, перепоховавши останки на Монастирському кладовищі.

– Для реалізації ідеї реконструкції Ринкової площі уже створена орієнтовна схема генерального плану функціонального зонування. У перспективі таке місце може стати чудовою відпочинковою зоною для кременчан та туристів, – зазначають у міській раді.

[gallery order=«DESC» ids=«171079»]

Нагадаємо, Ринкова площа у Кременці століттями була центром громадського, економічного і соціально-культурного життя міста. Через кілька десятиліть після завершення Другої світової війни на місці площі з’явився пам’ятник солдату. Аж у 1985 там спорудили Меморіал Слави.

Фото автора

ФоторепортажТернопільщинаКременецьреконструкціяТеренперепохованнядекомунізаціяМеморіал СлавиРинкова площа