На Тернопільщині канапки із салом найдешевші в Україні

Директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенка підрахував, що найдорожчий бутерброд із салом у Києві – 5,1 грн, а найдешевший у Тернополі – 2,4 грн.

– У минулому році український бургер нам обходився в 2,4 грн. Тобто 40 г житнього хліба коштували 50 коп., а 40 г сала – 1,9 грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1грн, – підрахував Олексій Дорошенко.

Цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба й ковбаси приготували величезний бутерброд із салом у формі карти області. На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60 кг хліба, 25 кг сала, п'ять банок хрону, а ще паприка й часник. Для цього спеціально купили кабанчика в селі Пиків Калинівського району, якого виростили без всіляких хімічних домішок. Сало зробили за старовинною технологією. Кабанчика обсмалили в соломі, щоб воно мало неймовірний смак. Бутерброд у вигляді карти Вінницької області вийшов завбільшки 5 квадратних метрів.

Ця інформація надихнула експертів порахувати вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом. Для приготування українського бургера ми нарізаємо хліб і сало шматочками по 40 г кожен. На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться в середньому по країні 3,4 грн. Так, зокрема, 40 г чорного хліба коштує 70 коп., а 40 г сала – 2,7 грн.

У минулому році український бургер нам обходився в 2, 4 грн.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинацінаТеренсалоОлексій ДорошенкоканапкаАсоціація постачальників торгівельних мереж