На Тернопільщині об’єднались селищні громади, аби досягти більшого (фото)

Днями, під час проведення культурно-спортивного фестивалю «ДзиґаБай» у Байківцях відбулася подія, яка є вкрай важлива для удосконалення процесу децентралізації в Україні, тобто передачі управлінських важелів у громади.

Мова йде про налагодження міжмуніципальної співпраці між об’єднаними територіальними громадами. Голови Байковецької, Золотниківської та Іванівської сільських і Микулинецької селищної громад підписали Меморандум про партнерство.

У ньому, зокрема, йдеться: «Наші територіальні громади сьогодні пов’язані низкою економічних, соціальних та культурних зв’язків, які є основою спільного розвитку та мають величезний потенціал для зростання. Однак цей потенціал може бути використаним найбільш продуктивно лише за умови нашої тісної співпраці, та встановлення режиму партнерства та добросусідства між нашими громадами».

У зв’язку з цим, у тексті документа є такі рядки: «З метою практичної реалізації домовленостей, щодо започаткування партнерства ми:

Окрім того, учасники партнерства будуть реалізувати спільні проекти та програми з питань, які відповідають їх інтересам, популяризувати партнерство та висвітлювати свої спільні дії у засобах масової інформації, пишуть на сайті Байковецької ОТГ.

Ірина Нагірняк

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинаТереноб'єднанняОТГБайковецька ОТГ