На Тернопільщині перебувають мощі святої, яка за свою віру терпіла тяжкі муки (відео)

Через свою непохитну віру в Ісуса Христа була приречена на важкі тортури та страту від рук власного батька. Це історія про святу великомученицю Варвару, мощі якої привезли в село Малі Дедеркали, в церкву Казанської Ікони Матері Божої.

Дівчину у молодому віці прирекли на смерть через те, що вона не хотіла зректись християнства. Відтоді свята великомучениця Варвара – символ незламної віри.

- Це ініціатива наших священнослужителів з району ми домовились і привезли її в наш район, аби в усіх селах, де люди мають бажання приклонитись цій святині, мали можливість помолитись. попросити чогось для себе, - сказав отець Назарій.

Помолитися до святині, попросити здоров’я і віри приїхав Володимир Болєщук – перший заступник голови Тернопільської обласної ради. Він вважає її своєю покровителькою, адже він народився 17 грудня – день вшанування великомучениці Варвари.

- Помолитись, попросити здоров’я, а найголовніше – попросити віри, тому що свята Великомучениця Варвара - це символ незламності віри. Тому ми її вшановуємо, ми їй поклоняємось, ми молимось і просимо найголовнішого – здоров’я і віри, - зазначив Володимир Болєщук.

До слова, церква в селі Малі Дедеркали, в якій перебували мощі, має давню історію. Цього року у липні вона відзначатиме своє трьохсотріччя. Раніше вона належала Московському патріархату, але ось уже два роки як перейшла до Православної церкви України.

Олена Чайківська

Відео Павла Лящинського

ВідеоТернопільщинавшануванняцеркваВолодимир БолєщукТеренмощі святої Варвари