На Тернопільщині під час виборів видаватимуть нові паспорти

Ще декілька днів залишилося жителям Тернопільщини до виборів, де вони зможуть зробити свій законний вибір.

Проте, для того аби отримати бюлетень потрібно мати при собі паспорт-книжечку чи ID-картку, про це вчора на спільній прес-конференції поліції, центральних органів виконавчої влади та громадських організацій, наголосив начальник Управління ДМС України в Тернопільській області Ярослав Давибіда.

- Протягом 20-21 липня працівники, які відповідають за оформлення та видачу ID-карток чергуватимуть для того, аби кожен міг отримати свій документ.  Також в ці дні вклеюватимуть фотокартки в паспорт-книжечку. У  створеному нами графіку, в суботу та неділю з 9-ї до 18-ї години працюватимуть ЦНАПи в Тернополі, Великих Гаях та Шумську. Окрім того працюватиме паспортний сервіс у місті Тернопіль, - зазначив пан Ярослав на прес-конференції. – На сьогоднішній день у підрозділах Міграційної служби залишається 1362 зроблених ID-карток, які не забрали власники. Саме тому, наголошую на тому, аби власники документів прийшли і отримали їх, щоб здійснити своє право голосу на позачергових виборах.

Окрім того, сьогодні на Facebook-сторінці УДМС України в Тернопільській області зазначили, що ті тернополяни, яким нещодавно виповнилося 25 чи 45 років, але вони ще не вклеїли нове фото у паспорт можуть отримати бюлетень на своїй виборчій дільниці, аби проголосувати. Їм не мають права відмовити. Проте, опісля виборів варто звернутися у підрозділ міграційної служби, аби змінити фото чи отримати ID-картку.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

ТернопільголосуванняТеренвласникипаспортпопередженнявідмовапрес-конференціяміграційна службаID-карткаЯрослав Давибідавибори-2019бюлетень