На Тернопільщині продовжують палити траву: за одну добу – 6 пожеж

Протягом доби 4 березня на Тернопільщині виникло 6 пожеж в екосистемах. Причиною є спалення сухої трави, про заборону чого неодноразово попереджали в управлінні ДСНС.

Так,  протягом дня рятувальники ліквідовували наслідки безвідповідальних дій:

4 березня о 10:45 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 2 га у селі Вигода Борщівського району. Загорання ліквідовано черговим караулом селища Мельниця-Подільська.

О 11:35 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га у селищі Скала-Подільська Борщівського району. Загорання ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська.

О 14:22 виникла пожежа сміття на відкритій території на площі орієнтовно 0,02 га у селі Шульганівка Чортківського району. Загорання ліквідовано черговим караулом 6 державної пожежно-рятувальної частини Управління. Від вогню врятовано 1 будинок.

О 14:28 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,05 га у селі Курники Тернопільського району. Загорання ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди села Шляхтинці.

О 15:28 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,7 га у місті Борщів. Загорання ліквідовано черговим караулом 8 державної пожежно-рятувальної частини Управління.

О 18:20 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,06 га у місті Чортків. Загорання ліквідовано черговим караулом 6 державної пожежно-рятувальної частини Управління. Від вогню врятовано 2 будівлі.

Нагадуємо, що шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків різностороння й становить велику небезпеку. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть значну шкоду здоров’ю людини. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.

Фото MNSTERNOPIL

ТернопільщинапожежіДСНСТеренсуха трава