На Тернопільщині прикрили велику партію контрабанди з Євросоюзу (фото)

Масштабну контрабанду прекурсорів із Євросоюзу попередили співробітники СБУ на Тернопільщині.

Нагадаємо, прекурсор – це хімічна речовина, вихідний компонент (реагент) або учасник проміжних реакцій при синтезі будь-якої речовини. Тобто з одного прекурсору за участі інших прекурсорів утворюється нова речовина. У даному випадку йшлося про подальше виробництво наркотиків.

Снимок2

Отож, оперативники спецслужби встановили, що до складу викритого угруповання входило двоє українців та іноземці. Придбані за кордоном прекурсори зловмисники планували незаконно ввозити в Україну для подальшого збуту і синтезу наркотичних речовин.

– Двох українців слідчі СБУ затримали на міжнародному пункті пропуску «Краковець», –кажуть у Тернопільському управлінні СБУ. – Під час поглибленого огляду транспортного засобу ділків у бензобаку виявили понад 22 тисячі пігулок, що містять у своєму складі прекурсор псевдоефедрин.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 305 Кримінального кодексу України – «контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів», наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру і обрання для них міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення інших учасників угруповання і притягнення їх до відповідальності.

80271867_563275617583836_3061799683291611136_n

Фото надане пресслужбою Тернопільського управління СБУ

ТерміновоФотоіноземціТернопільщинаТереннаркотикиЄвросоюзконтрабандапрекурсорхімічна речовина