На Тернопільщині сформують нові бригади парамедиків, які працюватимуть за світовими стандартами

До Тернополя приїхала Уляна Супрун, щоб підтримати 20 першопрохідців, які складали іспит для парамедиків екстреної допомоги за сучасними стандартами.

Медики приїхали з різних областей, щоб перейняти досвід від іноземних інструкторів, які мають досвід роботи за світовими стандартами. Тренінг проводили інструктори з Америки, Польщі та Литви.

Навчання проходило 4 тижні, тому для доброго засвоєння нових стандартів медики одразу пробувати все на практиці.  Тернопільська область увійшла  в число регіонів, які братимуть участь у новій системі розвитку. Як зазначила Уляна Супрун, це лише початок підготовки майбутніх парамедиків, які працюватимуть в усій Україні.

– Курс з підготовки інструкторів відбувається на базі Тернопільського державного медичного університету, – пише Уляна Супрун. – Сьогодні також підписали меморандум між університетом, МОЗ України та Міжнародним комітетом Червоного хреста. Спільно сприятимемо підготовці майбутніх інструкторів, які стануть головним джерелом знань у пілотних областях.

1

Учасники тренінгів сформують нові бригади парамедиків, які зможуть допомагати людям за світовими стандартами.

3

Фото з допису

ФотонавчанняТернопільТеренлікарімедицинаУляна Супрунекстрена допомогаМіністр охорони здоров’я України