Назвали ще одну галузь, в якій Тернопільщина активно «мінусує»

У Тернопільській області обсяг виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зменшився майже на третину у порівнянні з показником відповідного періоду минулого року.

Такі цифри навела пресслужба облдержадміністрації.

- За січень-червень 2020 року в галузі вироблено 643,9 т яловичини і телятини, свіжі чи охолоджені туші, напівтуші, четвертини не обвалені, що менше на 59,2% відповідного показника 2019 року, виробів ковбасних 373,4 т, що на 36,3% менше, молока та вершків незгущених 12,8 тис. т, що менше на 1,3%, масла вершкового 2,2 тис. т, що на 7,3 відсотків менше, сирів свіжих неферментованих 1,2 тис. т, що менше на 2,6%., - йдеться у повідомленні.

Правда, сиру плавленого за згаданий період вироблено майже на 75 відсотків більше, а от борошна - менше на майже 32%, хліба та хлібобулочних виробів на 15% менше у порівнянні з аналогічним торішнім показником.

Всього ж, обсяг реалізованої промислової продукції зменшився майже на 16% в порівнянні з показниками аналогічного періоду 2019 року.

Фото: Агрополіт

ТернопільщинаОДАТеренпродуктивиробництвопоказникпадіння