Незабаром запрацює кардіологічний центр, якого на Тернопіллі раніше не було (фото)

Медична допомога має наблизитися до пацієнта, тож реформувати охорону здоров’я Тернопілля треба негайно.

Наразі ж основні кошти, які отримує галузь, йдуть не на її вдосконалення і оснащення, а лише на утримання, каже заступник голови обласної держадміністрації Юрій Юрик.

«У перспективі це обіцяє економію коштів»

У більшості країн світу система охорони здоров'я складається із первинної медико-санітарної допомоги і спеціалізованої. Причому у першій ланці надають до 90% загального обсягу медичної допомоги. Це дозволяє суттєво економити кошти, тому нам варто йти таким же шляхом, додає Юрій Юрик.

Наприклад, пан Юрик пригадав свої відвідини одного із місцевих санаторіїв. Так працюють 50 фахівців, а допомогу отримують близько 20 пацієнтів. Причому установа виконує здебільшого соціальну функцію. По суті, працює як геріатричний центр.

Медики центру пройдуть стажування

Втім, реорганізація галузі передбачає не лише закриття і скорочення, а й відкриття і оснащення новітніх медичних установ. Наприклад, кардіологічного центру у Тернопільській Університетській лікарні. Планується, що перших пацієнтів цей медичний заклад, прийме вже у листопаді, продовжує Юрій Юрик.

Нагадаємо, на будівництво кардіоцентру, якого в нашій області раніше взагалі не було, виділили понад 20 млн грн. На придбання сучасного обладнання - 14,5 мільйона. Медики, котрі працюватимуть у кардіохірургічному відділенні, стажуватимуться за сприяння білоруських колег на базі однієї із польських клінік серцевої хірургії.

До речі, тривають ремонтні роботи і в самій Університетській лікарні. Там відбувається реконструкція радіологічного корпусу із надбудовою для розміщення лабораторного комплексу і централізованої стерилізації (див. фото унизу – прим.).

unnamed (38)

unnamed (39)

unnamed (40)

unnamed (41)

Паралельно завершується реконструкція корпусу лікарні швидкої допомоги під інфекційне відділення для дітей і дорослих, а також - приміщення кафедри медичного університету із прибудовою сходової клітки і ліфта на вул. Пирогова, 16 у Тернополі.

unnamed (42)

unnamed (43)

unnamed (44)

Фото начальника управління капітального будівництва ТОДА Віктора Кузяка

 
ремонтТернопільщинаТеренЮрій ЮрикУніверситетська лікарнярадіологічний корпускардіохірургічне відділення