Нові законопроєкти для ветеранів війни: які зміни відбудуться та що збережеться?

Днями у Верховній Раді України зареєстрували два законопроєкти, які є важливими для ветеранів війни. Це №3407 «Про статус ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) Захисників України та ветеранів» і №3408 «Про статус осіб, які сприяли захисту Батьківщини, та осіб, постраждалих внаслідок збройних конфліктів».

Про це повідомляє Юридична сотня.

Відповідно до першого проєкту, ветеранами мають бути визнані особи, які безпосередньо брали участь у бойових діях під час захисту Батьківщини або на території інших держав.

 

Особи, які були учасниками збройних конфліктів, отримають такі статуси:

У випадку, якщо ВР прийме закон, ветеранам не потрібно буде замінювати посвідчення. Згідно із цим проєктом, учасникам бойових дій та їхнім сім’ям буде передбачена державна підтримка у вигляді:

Крім того, законопроєктом буде збережено традиційні гарантії, такі як безоплатний капітальний ремонт будинків, соціальна стипендія, безкоштовний проїзд та інші компенсаційні пільги.

95266474_2897918616970872_1921340838042927104_o

Стосовно проекту №3408, то він передбачає відзначити внесок цивільним, які допомагали армію або постраждали внаслідок війни, але не прирівнювати їх до статусу ветерана. Це будуть такі особи:

На думку представників «Юридичної сотні», прийняття таких законів послугує покращенню державної підтримки ветеранів.

Фото з допису

Це цікавоТернопільщинапільгиТеренветеранидержавна підтримкакомпенсаціїзаконопроєкти