Обірвана гірлянда у центрі вечірнього Тернополя зупинила рух (фото)

- Дивіться, дивіться, щось замкнуло! – на зупинці біля «Зеленої» церкви люди показують на пішохідний перехід. Там зупинився тролейбус №2, що їхав на «Східний».

З дротів сиплються іскри. «Роги» тролейбуса злетіли із контактних проводів і розхитуються урізнобіч. Водій тролейбуса, на ходу одягаючи оранжеву камізельку і рукавиці, прямує до тролейбусних штанг, аби встановити їх на місце.

dsc05754

Назустріч, з боку «Роксолани», рухається ще один тролейбус. Коли він зрівнюється із місцем пригоди, над ним теж спалахує феєрверк вогнів і чути, як щось тріщить. Тролейбус проїжджає і раптом, довжелезна гірлянда, що висіла поперек Руської, обривається і летить вниз.

dsc05755

Автомобілі різко гальмують і зупиняються. Частина гірлянди залишається висіти, інша – звисає прямо над пішохідною зоною, що під «аркою», люди сахаються і відскакують у різні сторони. Довжелезний кінець проводу зависає за півметра над бруківкою.

dsc05759

dsc05761

Підходить група школярів. Хлопчак тягнеться до проводу та перехожі кричать, щоб він цього не робив. Зупиняється молодий чоловік і дістає мобілку. Каже, що зараз набиратиме аварійну міських електромереж.

dsc05760

dsc05756

dsc05758

На світлофорі загоряється зелене світло і пішоходи поспішають перейти вулицю. Чоловік з телефоном залишається біля обірваного проводу. 19.14. Вечірній Тернопіль, останній день осені…

Фото автора

ФоторепортажТернопільтернополяниаваріямістоцентрТеренвечіргірлянда