Підлітка з Тернопільщини підозрюють у викраденні мотоцикла

Неповнолітньому загрожує обмеження або позбавлення волі від трьох до п’яти років

47-річний чоловік виявив відсутність мотоцикла і звернувся за допомогою до правоохоронців. Подія трапилася у Хоросткові Чортківського району, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На місце злочину виїжджала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, потерпілий на деякий час залишив мотоцикл із ключами на узбіччі біля місцевої дослідної станції. Коли повернувся – його вже не було. 

Гусятинські правоохоронці опитували ймовірних очевидців та свідків події, переглядали записи із камер відеоспостереження й вийшли на слід підозрюваного. Ним виявився неповнолітній житель Хоросткова. Хлопець пояснив, що мотоцикл привласнив, аби перефарбувати його та надалі користуватися ним. Реалізувати задумане юнак не встиг, оскільки його викрили поліцейські, – йдеться в повідомленні.

Мотоцикл вилучили й направили на експертизу. В поле зору працівників поліції неповнолітній раніше не потрапляв. 

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Неповнолітньому загрожує обмеження або позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Триває слідство.

Фото поліції Тернопільської області

поліціякрадіжкамотоцикл