Підприємцям із Тернопільщини пропонують вигідний експеримент

До загальноукраїнського експерименту щодо реєстрації розрахункових операцій (РРО) пропонують долучитися тернопільським бізнесменам. Причому для них це нічого не коштуватиме!

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 13.06.2018 р. за №472 затвердили Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

- Насамперед впровадження проекту е-Receipt (електронний чек – прим.), що створить передумови для демонополізації ринку засобів для реєстрації розрахункових операцій, спростить умови введення їх в експлуатацію і використання, а також зменшить витрати суб’єктів господарювання на їх придбання та обслуговування, - кажуть у податковій. - І це мотивуватиме покупців контролювати дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій.

Окрім того, йтиметься про підвищення прозорості розрахунків у сфері торгівлі і послуг, адже новація сприятиме детінізації обігу готівки.

- Впровадження експериментального проекту триватиме до 31 грудня 2019 року, - додають у податковій. - Протягом цього періоду досліджуватимуть інноваційні розробки, новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, можливість їх застосування для здійснення розрахункових операцій. Окрім того, фахівці прийматимуть рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію і подальшого застосування суб’єктами господарювання.

Це, на думку фіскалів, сприятиме популяризації використання відповідних комплексів бізнесом, адже використання окремих моделей дасть можливість здійснювати віддалений контроль за розрахунками і обігом товарів на підприємстві.

- Нова система може бути встановлена і підтримуватиметься будь-яким пристроєм (персональні комп’ютери, планшети, смартфони – прим.), - уточнюють фахівці. – Наступне – це оnline реєстрація цих пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів. Причому програмне забезпечення буде інтегроване з «Електронним кабінетом», а фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині «Електронного кабінету».

Це дасть змогу покупцю, у разі необхідності захисту його прав як споживача, скористатися електронним чеком і пред’являти його, наголосили фіскали.

- Усі кейси системи будуть безкоштовними для її користувачів і не потребуватимуть абонентської плати за користування, - наголошують у податковій. – До того ж, система e-Receipt працюватиме цілодобово і без вихідних. Вона міститиме значний масив інформації для використання користувачами.

Позитивні результати експерименту дозволять впровадити новітні РРО у промислову експлуатацію і сприятимуть їх застосуванню платниками податків поряд з традиційними моделями касових апаратів, підкреслили експерти.

Фото із відкритих джерел

податковаТернопільщинаДФСТеренЦОПбезкоштовноРРОспоживачекспериментКМУе-Receiptелектронний чек