Пішохідний міст за 12 мільйонів гривень скоро стане власністю громади Тернополя (фото)

Проект рішення «Про прийняття пішохідного мосту до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади» оприлюднили на сайті мерії сьогодні, 3 березня. 

У документі йдеться про конструкцію, що на вул. 15 Квітня, поблизу Збаразького кільця. Автор цього проекту начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

Відкриття

Нагадаємо, зведення вказаного пішохідного мосту завершили у листопаді 2020 р. Конструкція тепер з’єднує новий мікрорайон «Варшавський» із парком Національного відродження і проспектом Степана Бандери. Втім, із настанням зими на цю новинку посипалися численні скарги. По-перше, там відразу почали ламатися ліфти. Вочевидь, вони не були розраховані на використання при низьких температурах. По-друге, через те, що перехід – не закритий від вітру і снігу, пішоходам там не надто комфортно. До того ж, ще й сходи – слизькі. Дійшло навіть до того, що комунальники були змушені відновити звичайну «зебру» через ту складну ділянку дороги, аби пішоходи могли перейти на інший бік.

Ліфт

Наразі приватне підприємство «Креатор-Буд» надіслало звернення у міську раду. З метою забезпечення належного утримання і обслуговування пішохідного мосту через вулицю 15 Квітня його хочуть передати на баланс міста, тобто у комунальну власність. Якщо депутати погодяться, то прийматиме це майно спеціальна комісія (додаткова інформація - ТУТ).

У проекті рішення вказано, що вартість конструкції - 12 млн 650 тис. 317,95 грн. Окрім того, комунальне підприємство «Тернопільміськсвітло» влаштувало під час будівництва електромереж зовнішнього освітлення на 244 тис. 428,40 грн.

До речі, розглянути це прохання можуть вже у п’ятницю, 5 березня. У порядок денний 4-ї сесії Тернопільської міської ради відразу внесли понад 220 питань. 

Фото з сайту будівельної компанії 

Тернопільщинаміська радасесіямайноТеренпроспект Степана Бандерипарк Національного відродженнякомунальна власністьКреатор-Будмістмікрорайон «Варшавський»