Подолали вже майже 300 кілометрів: американська сім’я біжить марафон на підтримку ЗСУ (фото, відео)

16 вересня Тейлор та Ніккі Чей побували у Тернополі

Подолати 1250 кілометрів на підтримку ЗСУ має на меті американська сім’я Тейлор та Ніккі Чей. Подружжя біжить п’ять днів на тиждень у межах супермарафону “Don’t Can't for Ukraine!” – “Ні…Можу…заради України”, щодня долаючи по 43 кілометри. Мета заходу – привернути увагу всього світу, а зокрема американців, до війни в Україні. Свій шлях подружжя почало від кордону України із Румунією та планують дістатись аж до лінії фронту на сході. Бігуни вже подолали своїх перші 300 км. І сьогодні, 16 вересня, побували в Тернополі. 

В Україні ми бачимо підтримку з усіх сторін. А в Америці, коли почули про те, що ми робимо, то усі дуже перелякалися, особливо моя мама та рідні. Наші друзі думають, що ми божевільні, але коли бачать крок за кроком, що ми робимо, то їх уявлення змінюється і вони дивляться на Україну зовсім по-іншому,  – розповідає Тейлор Чей. 

Тейлор та Ніккі Чей. Фото Тернопільська ОВА

Вперше Тейлор та Ніккі Чей приїхали в Україну пів року тому разом зі своїми друзями Раєном та Мілою Берджерами. Вони засновники благодійного фонду “Reaching Beyond Ourselves”, який вже понад 25 років підтримує Україну, а цього разу виступили організаторами супермарафону. 

Ми вирішили це організувати із трьох причин. По-перше, ми бажаємо, щоб люди із західних країн стали захисниками України і підтримували наших друзів. По-друге, бажаємо, щоб люди бачили і чули правду про те, що відбувається в Україні. І, по-третє, ми маємо на меті зібрати кошти, які донатять усі небайдужі для підтримки різних благодійних проєктів в Україні, – каже Раєн Берджер. 

Раєн та Міла Берджери 

Свій марафон американці спланували біля основних автомобільних трас. До забігу готувались орієнтовно шість місяців, тренуючись у горах Каліфорнії. Загалом під час тренувань Тейлор та Ніккі подолали 2000 кілометрів, а це орієнтовний шлях від Мексики до Канади. 

Свій шлях американська сім’я продовжить у вівторок, 17 вересня,  наступним містом стане Хмельницький. А 16 вересня, до забігу навколо тернопільського ставу до них долучились нацгвардійці місцевої військової частини та тернопільські бігуни. 

Читайте також: «Є так багато історій, які потрібно розповісти світові»: як фотограф з Австралії документує війну в Україні

Фото, відео авторки та пресслужби Тернопільської ОВА 

американціпідтримкамарафон