Порушників на Тернопільщині добряче б’ють по кишені

Уже 185 ліцензій на торгівлю алкоголем анулювали на Тернопільщині. Скасували також 180 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 7 місяців цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в області провели 156 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансових санкцій на суму 2 млн 502,4 тис. грн.

Фахівці встановили 158 порушень норм Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, виявили 85 фактів торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних.

- Крім того, було 23 факти роздрібної торгівлі цигарками поштучно, - кажуть у податковій. - Мали місце також 17 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці.

Фахівці фіскальної служби встановили і такі порушення, як роздрібна торгівля алкоголем і тютюном без марок акцизного податку, без ліцензії тощо.

- Упродовж 7 місяців цього року загалом анулювали 185 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - додають у податковій. - Ще 180 ліцензій скасували на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками. Причому 12 із них – за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

Загалом нині підприємці Тернопілля використовують 4 тис. 583 ліцензії на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

податковаТернопільщинаштрафалкогольцінаДФСТеренліцензіянеповнолітнітютюн