Повістка поштою. Кому відправлятимуть і в яких випадках вона вважається врученою

Повістка вважається врученою, навіть якщо адресат її не забрав

З 16 липня в Україні механізм вручення повісток зазнав змін. Їх можуть надсилати поштою, а саме рекомендованим листом. Така повістка вважатиметься врученою навіть якщо громадянин від неї відмовився або не поставив підпис. Детальніше про це - в матеріалі РБК-Україна.

Хто і кому відправлятиме повістки поштою

В пергу чергу викликатися до ТЦК будуть ті особи, які не оновили свої військово-облікові дані у період з 18 травня по 16 липня, аби вони все ж таки виконали вимогу закону.

Але, тих, хто оновив персональні дані у відведений 60-денний термін, теж можуть викликати повісткою з метою проходження ними військово-лікарської комісії (ВЛК).

Як пояснювали в Міноборони, надсилання повісток поштою здійснюватимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Повістка буде надсилатись рекомендованим листом (процедуру визначено постановою Кабінету міністрів України №560).

Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється, знову ж таки, під підпис. Або лист повертається - і тоді вважається, що його було доставлено… Якщо людини не було фізично на місці, а лист повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення, - пояснював раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Коли повістка, надіслана поштою, вважатиметься врученою

У разі надсилання повістки поштою, належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК є:

Важливо. Повістка про виклик до ТЦК надсилається не пізніше, аніж протягом наступного дня після підпису повістки відповідним керівником. При цьому день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше 14-го дня від дня її надсилання.

Читайте також: 16 липня – останній день оновлення даних: біля ЦНАПу у Тернополі людно (фото, відео)

Фото з відкритих джерел

МобілізаціязміниВійнаповістка