Ілона Хомів

16 липня – останній день оновлення даних: біля ЦНАПу у Тернополі людно (фото, відео)

Люди прийшли до ЦНАПу в останній момент з різних причин: хтось не мав часу стояти у чергах раніше, хтось не довіряє онлайн-застосунку Резерв+ і хоче все оформити фізично

Десятки людей можна побачити у черзі біля  ЦНАПу на вул. Острозького у Тернополі 16 липня. Нагадаємо, цього дня останній термін оновлення військово-облікових даних. У черзі більшість чоловіки, жінок порівняно дуже мало й вони переважно прийшли разом з чоловіками.  

Люди прийшли до ЦНАПу в останній момент з різних причин: хтось не мав часу стояти у чергах раніше, хтось не довіряє онлайн-застосунку Резерв+ і хоче все оформити фізично. Дехто не міг розібратись із застосунком або ж він завис у потрібний момент. Люди сподіваються, що до кінця дня зможуть пройти процедуру, адже черга відносно невелика і просувається досить швидко. 

Не зміг оновити дані онлайн, адже програма підвисає, можливо через велику кількість відвідувачів. Вирішив прийти і оновити офлайн, проте тут вже чекаю понад годину і це вже не перший мій похід. Сьогодні буду стояти, поки не оновлю дані, адже заробити штраф і мати проблеми не хочу, – каже тернополянин Павло.

16 липня черга дещо менша, ніж у попередні тижні, розповідають тернополяни. Адже раніше бували дні, коли тут можна було побачити сотні людей. 

Відкладав похід, бо бачив, які тут черги, то думав, що сьогодні буде менше і все спокійно зроблю. Але сьогодні також людно, проте рухаємось доволі швидко, гадаю,  до обіду встигну. Оновлювати через інтернет навіть не пробував, бо не знаю, як з цим розібратись,  – зазначає тернополянин Олександр.

Нагадаємо, оновити облікові дані військовозобов’язані віком від 18 до 60 років повинні до 16 липня. Крім ЦНАПу, це можна зробити у місцевих ТЦК, а також у мобільному застосунку Резерв+. Розмір штрафу для військовозобов'язаних, які не оновили дані, сягатиме від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень, також окремий штраф можна отримати за непроходження ВЛК.

Читайте також: Що буде, якщо не оновити дані після 16 липня: роз'яснення Міноборони.




 

Фото, відео Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео