Просять підписати петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому 21-річному тернополянину

Молодий воїн із перших днів війни долучився до захисту країни. Світла пам’ять

Петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому тернопільському захиснику Олегу Захарківу зареєстрували на офіційному інтернет-представництві президента.

21-річний воїн був бійцем інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу, саперної роти військової частини А 4722 116 бригади. Нагадаємо, загинув Олег під час виконання бойового завдання 27 серпня 2023 року поблизу Роботиного Запорізької області внаслідок численних поранень, отриманих під час прильоту протитанкової крилатої ракети (ПТУР) противника.

Олег Захарків народився та виріс у Тернополі. Навчався у школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука». Після закінчення дев’ятого класу продовжив здобувати освіту в Тернопільському кооперативному торгівельно-економічному коледжі.

Олег із перших днів війни долучився до захисту країни. З початку повномасштабного вторгнення росії на Україну вступив у Добровольчий батальйон «Тайфун».

Попри те, що Олегу у червні 2022 року виповнилося лише 20 років, добровільно пішов до РТЦК та СП. 30 листопада 2022 року був призваний на військову службу в Кам'янець-Подільський, через два місяці у Львів. Згодом направлений для проходження навчання в Іспанії та Польщі. Після підготовки призначений на посаду сапера.

З 21 травня по 27 серпня 2023 року солдат-сапер Олег Захарків виконував свої обов’язки на бойових позиціях у Запорізькій області. Також саперській справі навчав інших бійців. Завжди виходив на найскладніші завдання з розмінування.

Та, на жаль, 27 серпня 2023 року молодий Герой загинув. 8 січня 2024 року був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Він був опорою, підтримкою та взірцем для багатьох. Був найкращим сином, племінником, онуком, надійним другом та побратимом. Ця нагорода буде особливо важлива для його 10 річної сестрички – буде тим вічним спомином про найкращого, наймужнішого старшого брата! Серце розривається, розуміючи, що Олег прожив лише 21 рік і війна несправедливо позбавила його щасливого майбутнього, – йдеться в дописі.

Підтримати петицію можна за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/235380?fbclid=IwY2xjawF9iktleHRuA2FlbQIxMAABHVSENsJAnQ7HT2ZsJTeGKit9XXf8D1Xl1e00h-tPwUsEl_xh-89naD791Q_aem_0TV4dkkYOMieOSCmBRfnOA

Фото з відкритих джерел

петиціяГерой УкраїниОлег Захарків