Просять підтримати петицію про присвоєння Героя України загиблому бійцю з Тернопільщини

Про бойові заслуги 23-річного Віталія Сидорука свідчать численні медалі та відзнаки

Петицію про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) 23-річному військовослужбовцю Віталію Сидоруку зареєстрували на офіційному інтернет-представництві президента. Автор петиції – батько загиблого Юрій Сидорук.

Віталій був старшим навідником гранатометного відділення військової частини А3715. Народився в місті Новояворівськ Львівської області, але після народження, разом із батьками переїхав та проживав у селі Рудки на Тернопільщині. Навчався в Ліцеї села Яблунів, потім у Гусятинському коледжі, після якого здобув вищу освіту за спеціальністю «Інформаційні технології» в Тернопільському Національному Технічному Університеті ім. Івана Пулюя.

Після повномасштабного вторгнення, добровільно, за покликом серця пішов захищати Батьківщину, підписавши 29 серпня 2022 року контракт із ЗСУ. Спочатку було навчання у Великобританії, після якого вже у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» боронив околиці Бахмута. Потім були бої за Берестове, Веселе, а також Маківка, Луганської області, та Синьківка на Харківщині.

Останні 9 місяців успішно виконував обов’язки оператора дронів. Про його бойові заслуги свідчать нагороди - Медаль Президента України «Захиснику Вітчизни», Відзнаки Міністра оборони України – «Хрест Доблесті», «Залізний Хрест», Медаль «Ветеран Війни».

Попри свій молодий вік, мій син, Віталій Сидорук, користувався авторитетом серед бойових побратимів, був прикладом для інших, завжди усміхнений, умів підняти бойовий дух та підтримати у скрутну хвилину. Мріяв мати свою сім’ю, одружитися, мріяв про дітей і дуже хотів жити.. Але 30.05.2024 р. один ворожий снаряд обірвав його життя назавжди.. Назавжди 23 роки, назавжди в строю, – йдеться в дописі.

Підтримати петицію можна за наступним посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/231382?fbclid=IwY2xjawEse7ZleHRuA2FlbQIxMAABHZu6v1gb20pya3Kr4Xfda-FYABb1CcvCnjQRew29n1pHOdyD5PhGErnv4w_aem_mnLQGf4HTD1Qxm8Sms_c2A

Фото з відкритих джерел

петиціяГерой УкраїниВіталій Сидорук