Ще одну поліцейську станцію відкрили на Тернопільщині (фото, відео)

До служби приступили двоє поліцейських офіцерів громади, які обслуговуватимуть 20 населених пунктів

Ще одну поліцейську станцію відкрили в місті Підгайці, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

 До служби тут приступили двоє поліцейських офіцерів громади, які обслуговуватимуть 20 населених пунктів.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» має на меті забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там. Сьогодні ми відкриваємо поліцейську станцію, яку обслуговуватимуть два поліцейські офіцери громади», – зазначив заступник начальник ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький.

На поліцейській станції працюють капітан поліції Василь Корба та старший лейтенант Іван Павлик. Раніше вони були дільничними офіцерами в цій місцевості. Зазначають, що переважно люди звертаються до них з різними побутовими проблемами: це бійки, дрібні хуліганства, спалювання трави, порушення правил благоустрою тощо.

Ми активно працюємо в напрямку превентивної діяльності, завжди намагаємося своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Співпрацюємо з органами місцевого самоврядування, проводимо профілактичні бесіди в навчальних закладах, – розповів поліцейський офіцер громади Іван Павлик.

У користуванні поліцейських офіцерів будуть два службових автомобілі для оперативного реагування на повідомлення громадян.

Загалом у межах реалізації безпекового проєкту на Тернопільщині працюють 52 поліцейські офіцери громади, ще 14 проходять навчання, їх випуск відбудеться вже наприкінці вересня.

Нагадаємо, днями в селі Озеряни Борщівської громади розпочала роботу поліцейська станція, територія обслуговування якої охоплює 13 населених пунктів.

Фото, відео поліції Тернопільської області

поліцейська станціявідкриттяПідгайці