Спаленим торфом тхнуло на сесії Тернопільської міської ради (фото)

Тернополяни, які мешкають по сусідству із 4-ма із 7-ми діючих у місті котелень, що працюють на торфі, прийшли на сесію міської ради сьогодні, 4 квітня.

Нагадаємо, реконструкція котелень на альтернативних видах палива збурила громаду кілька місяців тому. Тернополяни із вулиці Київської навіть тоді прийшли на сесію. Вимагали зупинити будівництво торф’яного «спасіння» у них під вікнами (читайте про це ТУТ – прим.). Тепер до них приєдналися тернополяни із інших мікрорайонів.

Майже те саме, але із невеликими відмінностями озвучили і тернополяни із вулиць Липової (котельня – на сусідній вул. Живова – прим.), Франка і Київської. Останні навіть нещодавно викликали поліцію на територію сусідньої котельні, оскільки запідозрили, що там відновили будівництво. Хоча, нагадаємо, у міській раді вирішили призупинити будь-які роботи із реконструкції котелень до остаточного рішення спеціально створеної комісії (про рішення, яке ухвалили депутати, читайте ТУТ – прим.).

unnamed (4)

Дехто із противників торф’яного «спасіння» приніс із собою фото, на яких видно безлад на територіях котелень та інші негаразди. І як міський голова Сергій Надал не намагався людей заспокоїти і переконати у протилежному, у нього це все одно не виходило. Тим паче, на захист тернополян стала частина депутатів.

Врешті о 15.20 Сергій Надал підвів риску дискусії. Мовляв, «ми вас почули, дякую». І оголосив перерву у роботі сесії на годину. Після цього засідання мало продовжитися. Станом на 17.00 роботу депутати ще не розпочали (на сесії також йшлося про таке – ТУТ, ТУТ і ТУТ). Подробиці читайте згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото о автора

 
ТернопільщинаСергій НадалТеренлюдипротестиВіктор Кібляркотельні на торфі