Як обрати якісну ковбасу: корисні поради

На що слід звернути увагу при виборі ковбасних виробів

Ковбаса залишається популярним продуктом, але тепер існує такий великий вибір її сортів і видів, що в ньому складно зорієнтуватися. Як вибрати хорошу ковбасу, пише agronews.ua.

Варені ковбаси

Варена ковбаса готується із просоленого фаршу. Вона може містити сою замість м’яса, а також молоко, яйця та воду. Термін придатності — 72 години. Варено-копчену ковбасу спочатку варять, а потім коптять, готують її з рубаного м’яса. Вона містить багато спецій, молоко, вершки, крохмаль, борошно та шпик і може зберігатися близько 2 тижнів у холодильнику.

На що слід звернути увагу при виборі варених ковбас:

Копчені ковбаси

Копчена ковбаса готується з рубаного м’яса вищого ґатунку шляхом різних видів копчення. Напівкопчену ковбасу обсмажують, потім варять і після коптять. Її готують із рубаного м’яса і випускають у натуральній оболонці, придатній для їжі. Якісна ковбаса не повинна коштувати менше за м’ясо.

Сирокопчену готують із м’яса вищого ґатунку шляхом холодного копчення при 20-25 °С. Вона містить багато спецій та іноді навіть коньяк. Може зберігатися у холодильнику протягом 4 місяців. Варто врахувати, що натуральне копчення — дорогий процес. Багатьом виробникам набагато дешевше як копчення використовувати рідкий дим.

При виборі ковбаси зверніть увагу на такі фактори:

Сиров’ялені ковбаси

Сиров’ялені ковбаси виробляються за допомогою тривалого сушіння і без копчення. Готують їх виключно з м’яса вищого ґатунку, виріб містить спеції, мед і коньяк. До складу, крім свинини та яловичини, може входити баранина, конина та вино. Така ковбаса може зберігатись у холодильнику 4–6 місяців. Найпопулярніший вид такої ковбаси — салямі.

Ось кілька порад, як вибрати гарну сиров’ялену ковбасу:

Фото з відкритих джерел

порадиковбаса