Стало відомо, задля чого мер Тернополя поїхав до Одеси

Інструменти електронного врядування прискорюють адміністративні процеси, скорочують обсяг документообігу та підвищують прозорість дій влади.

Цю тезу висловив піл час дискусії на XVІ Українському муніципальному форумі, що триває в Одесі міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Нині користування відкритими даними нашої громади входить у ТОП-4 за кількістю завантажень інформаційного порталу DATA.gov.ua, де зареєстровані усі комунальні підприємства міста. Там вони оприлюднюють та оновлюють майже 175 наборів відкритих даних. Серед наших успішних цифрових проєктів – «Єдиний електронний квиток» в муніципальному транспорті, який ми запровадили вперше в Україні. Оплата за проїзд здійснюється за електронною карткою тернополянина, яка фактично виконує функцію «електронного гаманця», - сказав під час панельної дискусії на форумі Сергій Надал.

За його словами, майже 87 відсотків жителів обласного центру, а це – понад 29 тис осіб, мають згадані електронні квитки. Завдяки переведенню на електронний облік пасажиропотоку тернопільська мерія має чітку картину ситуації на перевезеннях в місті, зменшуючи витрати на такі послуги. Також серед електронних інновацій Сергій Надал назвав проєкт «Де транспорт Тернополя» - відкриту інформаційну систему спостереження в онлайн за рухом громадського транспорту в місті. Серед нових міських проєктів – і електронний реєстр громади, куди вже внесено дані про більш як 95 відсотків жителів громади, створення електронного кабінету мешканця. Нагадаємо, Асоціація міст України проводить 27-29 липня 2021 року в Одесі XVІ Український муніципальний форум, який продовжить багаторічну традицію АМУ збирати прихильників муніципального руху для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування.

Фото з допису
форумТернопільСергій НадалТеренвладапрозорістьОдеса