Тернопіль – восьме місто, яке прийматиме фінал Кубку України з футболу

Тернопільський міський стадіон ім. Романа Шухевича, на якому сьогодні, 13 травня, визначиться володар Кубка України, стане місцем проведення вирішального поєдинку турніру вперше. Раніше головний футбольний турнір країни розігрували лише у семи інших містах. 

Як повідомляє Українська асоціація футболу, за 29 попередніх розіграшів найчастіше фінальний матч приймав Київ — 18 разів. П’ять разів володар трофея визначався в Харкові. Двічі — у Дніпрі, по одному разу — в Сумах, Полтаві, Львові та Запоріжжі.

-1

Тож Тернопіль стане восьмим містом України, в якому відбудеться вирішальний поєдинок за національний Кубок. Сьогодні на стадіоні імені Р. Шухевича київське «Динамо» зустрінеться із луганською «Зорею».

Нагадаємо, що фінал Кубку України в останній момент могли перенести із Тернополя через погану організацію матчу півфіналу, де волочиський «Агробізнес» приймав київське «Динамо».  Було виявлено чимало проблем із безпекою, не було місць для пресконференцій, а також на матч потрапило значно більше вболівальників, ніж було дозволено. 

Також зауважимо, що 13 травня у Тернополі через матч обмежать рух на кількох вулицях та заборонять продаж алкогольних напоїв на прилеглих до стадіону вулицях. 

Фото з відкритих джерел та УАФ

ТернопільщинафутболТеренкубок УкраїниТернопільський міський стадіонТернопільський міський стадіон імені Р.Шухевича«Динамо» Київ«Зоря» Луганськ