Тернопільщина дивує: перевірили 40 підприємців і працевлаштували 35 людей

Працю ще 35 найманих працівників легалізували на Тернопільщині. Тож вони тепер не будуть отримувати зарплати «у конвертах».

Такого результату вдалося добитися завдяки відновленню перевірок підприємців. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Працівники податкової спільно зі співробітниками Управління Держпраці в Тернопільській області провели низку комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості і доходів населення в області, – запевняють фіскали.

Так, за актом звірки щодо обміну отриманою за результатами контрольно-перевірочних заходів інформацією між Головним управлінням ДФС у Тернопільській області і управлінням Держпраці в області, упродовж 2018-го провели інспекційні відвідування і спільні перевірки у 41 суб’єкта господарювання, що використовує найману працю.

– У результаті вжитих заходів застосували фінансових санкцій на суму 6 млн 325,5 тис. грн, склали та направили до суду 33 протоколи про вчинення адміністративних порушень, – звітують у податковій. – Окрім того, фахівці застосували санкцій на суму 27,03 тис. грн, а також – донарахували 31,2 тис. грн податків і зборів.

Загалом торік, за результатами перевірок, легалізували працю 35 найманих осіб. Принагідно у фіскальній службі Тернопільщини закликали усіх дотримуватися чинного законодавства щодо належного оформлення трудових відносин і виплачувати зарплату не нижче законодавчо встановленого рівня. У 2019 році це – 4 173 гривні.

Фото із відкритих джерел

податковаТернопільщиназарплатаДФСТеренУправління Держпраціу конвертахлегалізувалиінспекційні відвідуванняспільні перевірки