Тернопільщина: напав на жінку і пенсіонерів, тому має сидіти за ґратами 11 років

За розбої житель Тернопільщини мав би відсидіти за ґратами 11 років. Утім, вирок ще не набрав законної сили. Обвинувачуваний має право на апеляцію.

Про це сьогодні, 19 листопада, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Прокурор Тернопільської окружної прокуратури здійснював процесуальне керівництво та підтримав публічне обвинувачення стосовно раніше судимого громадянина, який пограбував жінку і подружжя пенсіонерів у Тернополі, - пояснюють у прокуратурі. – Йдеться про звинувачення за ч. 2 та ч. 3 ст. 187 КК України – «розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм». Таке карається в Україні позбавленням волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Проте обвинувач довів у суді, що раніше неодноразово судимий житель Тернопільської МТГ може вчинити ще не один злочин. Так, увечері 14 січня 2020 року просто у центрі Тернополя зловмисник напав на жінку і заволодів її особистими речами.

- Того ж дня, продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений потрапив через незачинені двері до приватного будинку пенсіонерів на вул. Галицькій, - додають у прокуратурі. - Зловмисник кілька разів ударив стареньких, вимагаючи у них гроші, а не отримавши їх, забрав мобільні телефони потерпілих і втік.

За результатами розгляду цього кримінального провадженняу Тернопільському міськрайонному суді чоловіка визнали винним і призначили йому покарання – 11 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна. Чи «врятує» зловмисника апеляція? Незабаром пересвідчимося.

Фото із відкритих джерел  

судТернопільщиназаконпрокуратураТерензловмисниквкраввирокпресслужба Тернопільської обласної прокуратуриобікравнеодноразово судимийжитель Тернопільської МТГ