Провайдери на Тернопіллі, які проігнорують вимогу блокування російських соцмереж, платитимуть штрафи

Тернопільські провайдери, що надаватимуть доступ до  таких соцмереж як вКонтакті, Однокласники та сервісу Mail.ru та Яндекс можуть заплатити штраф.

Про це повідомили на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації.

Так, операторам, провайдерам телекомунікацій, що надають послуги доступу до Інтернету, нагадали, що відповідно до статті 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 3400 грн. У той час згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн.

Нагадаємо, що 15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки фізичних і юридичних осіб. У президентському указі йдеться про блокування доступу до російських соцмереж та сайтів.

До слова, заборона вступить в дію із 1 червня, однак деякі провайдери уже обмежили доступ до вищезгаданих сайтів.

ТернопільщинаТернопільтернополяништрафзаборонаТеренвконтактіоднокласникиблокуказ Президента