Тернопільських депутатів просять підтримати мораторій російськомовного культурного продукту

Звільнення культури від впливу Росії ініціювали представники «Правого сектору Тернопільщини». Це питання винесли на розгляд сесії Тернопільської облради. Рішення передбачає повну заборону публічного відтворення аудіо і візуальних творів мовою держави-агрессора.

Рішення прийняли під час засідання комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Тернопільської обласної ради 2 листопада.

У тексті йдеться про:

  1. Введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту до моменту повного припинення окупації територій України.
  2. Створення робочих груп за участю представників громадських організацій, правоохоронних органів, представників обласної державної адміністрації, з метою проведення роз’яснювальної роботи для фізичних і юридичних осіб про мораторій на використання російськомовного культурного продукту.
  3. Звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін в законодавчі акти України стосовно заборони публічного відтворення аудіо і візуальних творів мовою держави- агресора.

45198390_2329466357081385_2119098011572240384_n

Депутатів закликають підтримати дане звернення з метою збереження і утвердження української культури.

Фото з відкритих джерел

ТернопільдепутатиТеренмораторійСесія облрадиросійськомовний