Тернополян чекає «солодке життя»?

Цього року в області працюють чотири цукрових заводи – Хоростківський, Козівський, Збаразький та Чортківський. Перероблятимуть вони буряки ще до грудня, адже не всі сільськогосподарські підприємства встигають зібрати урожай.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, цукрові буряки в області вже викопані на площі понад 16 тисяч гектарів або 57% до посіяних площ, накопано майже 900 тисяч тонн буряків. А це майже вдвічі більше, ніж торік.

Середня урожайність цукристих становить більше 556 ц/га, що майже на 150 ц/га більше, ніж це було у 2016 році.

Найкраще справилися з поставленим завданням сільськогосподарські підприємства Борщівського, Тернопільського та Бережанського районів. Вони зібрали понад 80% посіяних площ цукрових буряків. Гірша ситуація у Заліщицькому – (9,2%), Кременецькому – 15,5% та Шумському районах –19,3%.

Сільськогосподарські підприємства Гусятинського та Тернопільського районів з кожного гектара накопали по 600 центнерів цукрових буряків, 590 ц/га – Чортківського району, 562,8 ц/га – Теребовлянського  району. Разом з тим сільгосппідприємствами Бережанського, Підгаєцького та Шумського районів кожен гектар цукрових буряків дає по 450 центнерів.

Загалом, в області очікують виробити 200 тисяч тонн цукру при потребі області 40 тисяч тонн.

ТернопільщинатернополянирекордврожайТеренсільське господарствоцукорцукровий бурякпрогноз