Тернополянам не варто забувати про безпеку за святковим столом

Самопочуття після застілля – основна проблема українців. Адже новорічно-різдвяні свята передбачають ситну вечерю з великою кількістю різноманітних страв та напоїв, перед якими важко встояти. Адже на Новий рік і опісля люди надають перевагу смачній, ситній, але шкідливій їжі. Ми підготували декілька порад, які вбережуть вас від наслідків надмірного вживання алкоголю та переїдання.

Небажаних наслідків можна уникнути, якщо слідувати простим правилам:

- вживати їжу невеликими порціями (наслідками переїдання можуть стати відчуття важкості та печія);

- слід надавати перевагу простим нежирним стравам. Уникати салатів з майонезом, соусами;

- робити акценти на овочах та фруктах, цільнозернових продуктах;

- намагатися вживати алкоголь меншими дозами (він надто калорійний);

- пити побільше простої води без газу;

- намагатися не вживати нових для вас екзотичних продуктів, які  можуть викликати алергічну реакцію (те саме стосується їжі, яка сприяє накопиченню токсинів у вашому організмі).

Також пам’ятайте про правила приготування та зберігання харчових продуктів і намагайтесь більше рухатись, а не сидіти за святковим столом.

Веселих свят!

Фото з відкритих джерел
ТернопільїжаТеренправиларекомендаціїсвятковий стіл