Тернополянам розповіли, як вибрати кавун, щоб не опинитися на лікарняному ліжку

Медики повідомили, що на Тернопільщині протягом останнього часу все частіше фіксують випадки гострих кишкових інфекцій через споживання кавуна. Як правильно обирати літню ягоду, розповіли спеціалісти.

Наприкінці серпня і початку осені – настає пора кавунів. Серед тернополян медики фіксували  випадки отруєнь через цей продукт. Якщо купувати кавун в середині літа – є можливість отруїтись ним через залишок пестицидів та нітратів, які використовували для пришвидшення дозрівання. Хоч зараз настала їхня пора, проте через те, де вони продаються та як транспортуються, також є небезпека отруєння.

– Незалежно від того, чи придбали ви кавун на ринку або в магазині, необхідно ретельно помити його шкірку, – розповідають у ДУ «ТОЛЦ МОЗ України». – Ні в якому разі не можна погоджуватися на те, щоб продавець надрізав кавун, щоб продемонструвати достатній ступінь дозрівання. Купуйте тільки цілий кавун. При цьому з'їсти його краще відразу цілком, не варто розтягувати задоволення. Якщо ж у вас залишилося трохи кавуна, то зберігати його потрібно тільки в холодильнику не більше доби.

При купівлі варто дотримуватись наступних рекомендацій:

Фото з відкритих джерел

ринокТернопільщинастихійний ринокфруктиТеренкавунТернопільський обласний лабораторний центрМОЗ України