Тернополяни мають знати про безкоштовні послуги після проведення медичної реформи

З 1 січня 2018 року кожен тернополянин зможе отримувати первинну допомогу безкоштовно в обраного ним сімейного лікаря, про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я, передає zaxid.net.

Так пацієнт може обрати свого сімейного лікаря та укласти з ним декларацію і таким чином зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я E-Health.

- З цього часу уся медична інформація буде зберігатися в електронній медичній картці. Це дозволить лікарю бачити повну картину та історію хвороби та не губити інформацію, – йдеться у повідомленні.

Також, усі пацієнти зможуть укладати декларацію з сімейним лікарем у будь-який час, навіть під час першого візиту, коли знадобиться медична допомога.

Базові аналізи в амбулаторії сімейного лікаря будуть безкоштовними.

Якщо сімейний лікар буде вимагати додаткові кошти під час лікування, пацієнт зможе звернутися зі скаргою до Національної служби здоров’я, а також замінити лікаря.

Також із початку 2018 року буде розширений перелік ліків, вартість яких за рецептом від сімейного лікаря відшкодовується державою повністю або частково за програмою «Доступні ліки».

ТернопільтернополянипослугилікиТеренмедицинакорисно знативарто знатибезкоштовні послуги