Тернополяни можуть полегшити свою подорож за допомогою нового сервісу

Міністерство закордонних справ запустило сервіс добровільної реєстрації людей під час знаходження за кордоном, який сприятиме їхнім подорожам. Такою новинкою можуть скористатися навіть тернополяни.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

- Його призначення – надати співвітчизникам стислу інформацію про країну, до якої планується подорож, попередити про можливі лиха, які сталися або можуть настати в країні, а в разі потреби – пришвидшити розшук і надати сприяння українцям за кордоном, – йдеться в повідомленні.

Завантаживши новий додаток на телефон, він відобразить найближчі закордонні дипломатичні установи України при переході у розділ “Карта світу”, а при їх виборі – усі необхідні координати.

В свою чергу розділ “Країни” проінформує про особливості країни, митні правила, культурні та релігійні особливості, безпекову ситуацію.

Електронна реєстрація у системі складається із кількох розділів, зокрема інформації про особу, яка подорожує, маршруту подорожі, періоду перебування закордоном, інформації про близьких, які перебувають закордоном та контактної інформації в Україні.

Сервіс «ДРУГ» доступний на будь-якому пристрої — у веб-версії на комп’ютері, смартфоні чи планшеті, а також в додатках для Android й iOS.

Наостанок, сайт доступний за ось цим посиланням, а мобільні додатки можна завантажити в офіційних магазинах додатків – версія для Android й для iOS.

Це цікавоТернопільтернополяниподорожсервісТеренкорисно знатипро подорож