Тернополяни скуповуються, поки дешево (фоторепортаж)
Овочі, фрукти, крупи, м'ясо, рибу, приправи, цукор та мед продавали у Тернополі на сільськогосподарському ярмарку. Підприємці з різних районів пропонували продукцію за доступними цінами. Тернополяни зауважували, овочі, цукор та фрукти можна купити значно дешевше, ніж на ринку. М'ясо та сало приблизно в ціні не відрізняється.
- Купила капусту, щоб на зиму заквасити, - каже тернополянка Лідія. - Заплатила 1,50 грн за 1 кг, а на ринку капуста коштує 3-5 грн. Також картоплю на ярмарку продали за 3 грн за 1 кг, а на ринку продають за 4 - 4.5 грн, моркву на ярмарку взяли за 4 грн - гарну велику, на ринку за стільки грошей таку не знайдеш. Також яблука купили великі за 15 грн/кг, а менші коштували 8 грн. Червоний перець для фарширування продавали за 12 і 20 грн, а зелений - за 8 грн. Цукор продавали за 625 грн за мішок, на ринку ж ціна стартує від 650 грн.
Нагадаємо, ярмарки у Тернополі 21 жовтня проводили у трьох районах:
– масив «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);
– масив «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – майданчик перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);
– масив «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – майданчик ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – майданчик біля кінотеатру ім. Довженка). Тут продавали такі товари:
Овочі:
картопля - 3-4 грн/кг;
капуста - 1,5-2 грн/кг;
морква - 4-5 грн/кг;
цибуля - 4 грн/кг;
помідори - 15-25;
огірки - 25;
перець - 8 (зелений), 12-20 - червоний;
буряк - 6.
Фрукти:
яблука - 8, 15;
кавун - 6;
диня - 12.
Крупи:
перлова - 6,5/кг;
кутя - 6;
ячмінь - 6,5.
М'ясо:
Свинина - 100-130;
шинка - 175-180;
ковбаса домашня - 135-150.
Сало - 30-60 грн/кг.
Риба:
товстолобик - 30-35 грн.
Мед - 80 грн/л.
Цукор - 625 грн за мішок.
Фото автора