Тернополяни спробували впоратись із англійським читанням на ЗНО

Читання займає 4 блоки на тесті ЗНО з англійської мови. Тернополяни мали нагоду випробувати такі навики на пробній сесії 14 квітня.

Пришвидшити виконання завдань на читання іноземних текстів можна було доречним вибором одного із способів: Skim reading чи Scan reading. Перший варіант – це перечитування усього тексту і вловлювання його суті. Підійде такий спосіб до завдань на встановлення відповідностей, коли уривкам відповідають заголовки і запитання. Також цим способом можна виконати завдання на вибір правильної відповіді з варіантів, хоча тут ефективним буде також спосіб Scan reading. Останній – це ознайомлення із завданнями, а тоді пошук до них відповідей у текстах.

Тож перше  і  третє завдання передбачає читання блоку і вибору відповіді, яка повністю розкриває зміст оголошення чи тексту, а не лише його частини.

Так, на пробній сесії бачимо оголошення про Гаррі Поттера, яке насправді не про книгу, а про показ місць із книги. Його назва буде – seeightseeing.

1.jpg

Вибір правильної відповіді базується на тексті про Джулію Альбу, яка любить пригоди. У таких завданнях часто усі подані варіанти згадані в тексті. Питання «Чому Джулія зателефонувала на радіо-програму? / Why did Julia call the radioprogram?», має варіанти про chance to win the car, participation in discussion, opportunity to talk to the President, one of her usual activities. Але у тексті ми бачимо, що насправді її зацікавила дискусія, хоча вона була з Президентом про машини, більше того Джулія постійно слухала радіопрограми, що було її звичною діяльністю.

2.jpg

3.jpg

Текст із пропусками вилучених частин речення краще читати Scan Reading. Спершу переглянути запропоновані варіанти і заголовок, щоб зрозуміти в загальному, про що буде йти мова. Після цього читати текст, одразу підбираючи відповіді. Ми розуміємо після прочитання варіантів та заголовку, що у нашому тексті йдеться про дружбу слабких зв’язків. У частині речення, в якій є пропуск, є і слово-вказівник. Автор не любить понеділків, отже він і приходить на роботу в поганому настрої. Він скучає за friendly faces and casual conversations, а це означає що він misses weak ties.

Про дві наступні частини: «Використання мови» і «Письмо» читайте у наступних публікаціях.

Про частину «Слухання» читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

ТернопільосвітаТеренанглійська мовачитанняпробне ЗНО