Тернополянин розкрив секрети тайської їжі

Більшість відпочивальників, які їдуть до Тайланду, знають, що із їжею там доволі проблематично, адже вона там доволі гостра та специфічна.

Тернополянин Андрій Опир нині якраз перебуває на відпочинку в Тайланді. Тож чоловік вирішив розповісти тернополянам, яку їжу краще їсти у цій країні, де пообідати вийде дешевше та про чистоту у самих закладах.

Сьогодні трішки розкажу про харчування, бо не секрет що тайська їжа дуже специфічна і в багатьох на рахунок цього є пересторога. Продають її як у ресторанах при готелях так і в забігайлівках, які би в нас не пройшли санстанцію, але як не дивно, до чистоти посуду і свіжості продуктів, тайці ставляться дуже ретельно. У ресторанах страви дорожчі на 40-50% але вистачає клієнтів всюди. Ми зазвичай вечеряємо у кафешках де більше народу, і це правило працює. Обід можна купити на пляжі з човнів як на малюнку. Незважаючи на величезне меню їстівного небагато. Це або рис в різних варіаціях, або лапша (пат тай) теж з різними добавками. Єдине застереження, що вони полюбляють гостре, тому склад інгредієнтів починається зі слів спагеті зі спеціями і т.д. Тому якщо ти цю страву попросиш No spice вона все рівно буде дуже гостра. Я так пробував традиційний суп Том ям, кажу чистою англійською «не перчи», він традиційно усміхнувся і приносить щось схоже на окрошку, у паприковій червоній юшці плавало пару креветок, грибів, помідор, і різні неїстівні корічники. Пішла у відро. Кажуть смачні налисники з бананами, але ще не їли. Бачив люди носять якісь голубці, мабуть теж з рисом. Так як край острівний, то відповідно думалось що тут дешева риба, але де там. Вчора їли щось схоже на коропа, але без кісток, смачний, але запечений у фользі на грилі 600 гр карась обійшовся у 320 грн. Албанія у цьому плані звичайно рулить. Але поїхав на відпочинок, переставай рахувати гроші і насолоджуйся, - пише Андрій Опир.

Фото з допису

відпочинокТернопільтернополяниїжаТеренТайландАндрій Опир